Over Clara

Al heel jong krijg ik ervaringen van het Goddelijke en heb ik contact met energieën. Op 10 jarige leeftijd krijg ik een zwaar ongeluk. De wervelkolom raakt verwrongen en de energie doorstroming in nek en bekkengebied raakt geblokkeerd. Slapen wordt een intens probleem en opeenvolgende uitputtingsziekten zijn het gevolg. Op 12 jarige leeftijd word ik voor het eerst door een klein zwart gat, de kosmos ingezogen.

Rond mijn 25e wordt mij getoond dat het gaat om de ‘spirit’ door het lichaam te laten ‘stromen’. In de loop van mijn leven volgen vele verschillende transpersoonlijke- en eenheidservaringen. In 1995 word ik bij het geven van een healing, in bezit genomen door ‘een enorme diamant met honderden schitterende gekleurde facetten rondom’ terwijl golven ‘nectar’ onophoudelijk uit ‘mij’ stromen.
Ik herken de werking van het goddelijke (BEWUSTZIJN) in- en door me heen, en open me bewust om deze stroom diep in me te laten verzinken.

Vanaf mijn twintigste ben ik, gedreven door trauma’s in mijn jeugd, genoodzaakt introspectief onderzoek te doen naar de inhouden van mijn onderbewuste; 'ze dwongen me op te kijken in het vuur van Jouw straling’.

De relatie lichaam en geest (spirit into matter) is in mijn werk als psycholoog en psychotherapeute altijd uitgangspunt geweest, mede vanuit een helder besef dat het ontvangen van goddelijke energie leidt tot prikkeling van emoties en gedachten die vrij gemaakt willen worden.

Ik heb vele kennisvelden uit oosterse en westerse spirituele tradities bestudeerd, en praktiseer al tientallen jaren meditatie.
De inzichten vanuit 45 jaar introspectief onderzoek, vele psychotherapeutische/psychoenergetische opleidingen en kennisoverdracht van verschillende leraren*, hebben geleid tot een rijke bron aan kennis en ervaring over de groei van het bewustzijn, de kracht van de psyche, en de rol van het lichaam hierbij. Een viertal boeken, artikelen en vele verhalen zijn hiervan het resultaat. (zie onder publicaties).


*) ’Vijf jaar begeleidde mijn grote leraar Frank Smulders, de grondlegger van de Hypno- en Gestalttherapie in Nederland mij ononderbroken, individueel en in groeps’intensives’, en leerde mij levenservaringen doorgronden. Barbara Brennan (BBSH) onderwees me vier jaar diepgaand in de energetische dimensies van het mens zijn. Sandra Maitri gaf me 10 jaar lang veel support vanuit de Ridhwan school. Amma wees me, evenals Thich Nhat Hanh, de weg naar het hart, en Adyashanti bracht enorm belangrijke inzichten op het spirituele pad. Vele anderen hebben daarnaast nog bij gedragen aan de groei van mijn bewuste zijn.