Spiritualiteit in actie

I. “Spirit into matter”

Als de 'spirit' die door ons heen stroomt meer ruimte krijgt, worden allerlei (mentale/emotionele) reactie-patronen in ons geraakt, die 'bevrijd' willen worden. Maar automatische gedragspatronen (gewoonten) geven zich niet zomaar gewonnen. Liefdevolle aandacht is nodig om ze te doen smelten.

Vaak denk je te weten wie je bent, maar wat je voelt zijn aspecten van je persoonlijkheid: patronen die je afhouden van het ervaren van echte vrijheid.

Als je een verlangen ervaart om je zelf op een dieper niveau te ontvangen, dan ben je welkom op bijeenkomsten waarin we, mede aan de hand van uitspraken van Ramana Maharshi, Meister Eckhart & Thich Nhat Hanh, onze ervaringen gezamenlijk aan een nader onderzoek onderwerpen.

Tijd: iedere 4e zaterdag van de maand van 11.00 tot 13.00 uur. Vanaf september 2019.

Locatie: Arnhem-Noord 

Aanmelden: [javascript protected email address]


II. “Voorbij de woorden”

In maandelijkse thema bijeenkomsten, waarin ontmoeting rondom levensvragen uitgangspunt is, zullen we aangemoedigd worden om te leren luisteren naar dat wat in ons leeft; onze be-leving. We kunnen welwillend en respectvol aandacht schenken aan de gewaarwordingen die horen bij ons lichaamsgevoel; de signalen die ons de weg wijzen op ons levenspad.
We kunnen ervaringen delen, waardoor we zien hoezeer we gelijk, maar ook hoe verschillend we zijn. En door vanuit ons hart te delen wat het leven ons voor de voeten werpt, kunnen we zonder oordeel, in contact met onszelf en de ander, meer openheid en liefdevolle vriendelijkheid realiseren. "Als we ons betrokken en verantwoordelijk voelen of ons engageren, dan krijgen we veel moed en ervaren een diepe ontroering" (Dalai Lama).

Uitgaande van een verhaal, tekst of gedicht en een geleide meditatie, doen we inquiry (zelfonderzoek) in kleine groepjes. We wisselen ervaringen uit, waarna vragen gesteld kunnen worden.

Tijdstip: iedere 2e zaterdag van de maand van 11.00-13.00 uur. Vanaf 14 september 2019.

Locatie: Arnhem-Noord,

Aanmelden: [javascript protected email address]

III CHI KUNG (CHI= energie//KUNG= training)

Chi Kung is een training waarbij je met behulp van oefeningen de energie in je lichaam oplaadt en meer bewust kunt laten doorstromen. Het werkt in op je meridianen (energie kanalen) in het lichaam en vitaliseert alle organen, weefsels, en zelfs je botten.
Het is een meditatieve bewegingsvorm die je gezondheid verbetert en je gewaarwording van ‘zijn’ versterkt. We gaan deze oefeningen doen met muziek. In het tweede deel van de bijeenkomst is er ruimte om onze ervaringen te delen.

Iedere 1e en 3 e donderdag v.d. maand van 16.00 u- 17.15 uur
Locatie: Izaak Evertslaan.

Aanmelden: [javascript protected email address]

Start: 5 sept. 2019