Nieuw boek

De positieve kracht van de psyche

Dit werkboek leert je gaandeweg ontdekken wat wezenlijk belangrijk is voor ons als mens en wat je kunt doen om emotioneel te herstellen na een diagnose van kanker, een andere ziekte of eenvoudig omdat je bewust voor een andere leefstijl kiest. Het schetst de valkuilen die ons afhouden onze eigen weg te gaan. En het reikt methoden aan om het wegdrijven van onszelf te kanten zoals: adem- en ontspanningsoefening, geleide meditatie, visualisatie, imaginatie, observatie, grondingstechnieken. De beleving staat in dit werkboek centraal, met het lichaam als instrument om bewust te worden van wat iets met je doet.

Waarom is dit rusten in ons lichaam zo belangrijk en waarom gaat dit niet vanzelf?

Stemming en gedrag zijn van grote invloed op ons welzijn, en onze lichamelijke conditie op haar beurt bepaalt weer veel van ons welbevinden. We moeten bereid zijn om bevriend te raken met ons lichaam misschien juist doordat we met een diagnose als kanker ons vertrouwen hierin hebben verloren. Want het lichaam draagt de last van onverwerkte ervaringen. Pijn is de roep van de ziel die om expressie vraagt en steun nodig heeft. Alleen als we in onszelf rusten kunnen we helen. Het leven kan door stromen, emoties kunnen wegvloeien en ervaringen worden doorleefd.

De belangrijkste ‘obstakels' die ons belemmeren in onszelf te rusten zijn ‘levenslessen'; het leren omgaan met verwachtingen, pijnstukken verwerken, en emoties los laten, zonder angst voor afwijzing, zonder oordeel. Emoties zijn niets meer en niets minder dan energieën. Maar ze kunnen door pijnlijke ervaringen op een diep niveau bevroren zijn. Door in onszelf te leren rusten en observeren wat we ervaren, kunnen we gewaar worden waar en wanneer we stagneren. Met de positieve kracht van de psyche kan ‘bevroren' energie smelten. Van daaruit kunnen we herstellen en welzijn binnen ons bereik brengen.
We kunnen ons levenslot niet altijd besturen, maar we kunnen wel zodanig zorg dragen dat we in tevredenheid kunnen zeggen: "Ik heb mezelf tenminste niet in de steek gelaten".

 

U kunt hier klikken om het boek in te kijken

U kunt het boek bestellen bij Lecturium (16,95)


De meditaties in het boek zijn op CD te verkrijgen (15,00 voor de 4 cd's); 
bestellen van cd's : klik hier

Voor het aanvragen van een voordracht zie onder contact.